Thursday, September 17, 2009

Inspiration is Everywhere

Huii...dah lame sgt aku tak update blog neh...bukan malas, tapi tak cukup masa dan juga kekurangan bahan yg best untuk diketengahkan. Kalau nak update blog, biarlah ade isi yg btol2 menarik untuk dikongsi. Kalau setakat menulis mcm diari...ahhh...so typical and boring...

Here is sumthing not typical. As I've mentioned in the title, Inspiration is Everywhere...it's just the matter of being at the rite place at the rite time (and in the rite mood) to get it. Agree?

Check this out!




Nukilan Buat Kawan

Kawan,
Sempena Aidilfitri yang mulia ini,
Ku titipkan coretan tinta sebagai pengganti diri,
Buat melerai keresahan di hati,
Buat meluruskan kekusutan di sanubari.

Kawan,
Ku susun dua tangan memohon kemaafan,
Andai ada terkasar kata dan perbuatan,
Kerna diri ini terkadang leka dan kurang pertimbangan,
Selalu alpa menilai hati dan perasaan.

Kawan,
Ku susun sepuluh jari memohon keampunan,
Jika ada yang berkecil hati dan memendam perasaan,
Kerna diri ini terlalu banyak kekurangan,
Terkadang tak mampu memenuhi semua permintaan dan harapan.

Kawan,
Ku mohon ampun dan maaf dengan penuh redha,
Sempena lebaran yang tidak lama lagi bakal menjelma,
Agar hari-hari yang mendatang akan lebih sempurna.

Originally inspired by :
nuruddin a.k.a Ray
1839 hour
26 Ramadhan 1430H

There you go...at last, sumthing to be shared with.
Might be nice to be wrote in your kad raya for friends and peers.
Take it as you like.
After all, it's Ramadhan rite? Hehe...

2 comments:

fatin nazihah ashari said...

"Kalau nak update blog, biarlah ade isi yg btolo2 menarik untuk dikongsi. Kalau setakat menulis mcm diari...ahhh...so typical and boring..."

macam terase je weh. blog saye boringkah? T___T

nuruddin | Ray said...

haha...
frasa tersebut tidak ditujukan kpd blog cik paten...statistik menunjukkan blog cik paten tidak dikategorikan sbg penulisan diari sbb isi2nya bukan sepenuhnya menceritakan perjalanan hidup seharian...jadi, masih ok untuk dijadikan bahan bacaan umum apatah lg bahan bacaan ilmiah...ngeh ngeh ngeh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...