Tuesday, July 7, 2009

Kebosanan dan Henset

Hari ni aku terlalu bosan...tersangat bosan sehinggakan tahap adrenalin aku menurun...mungkin hormon tu tak perlu dirembeskan byk2 sbb aku xbergerak aktif hari ni...pagi td pegi jumpe lecturer untuk setelkan hal PSM, tp nmpknye aku masih xdpt decide untuk proceed dgn tajuk ape...dan petang terus berlalu dgn begitu suram dan bosan tanpa aktiviti yg menjana minda...yea, mlm ni tidak terkecuali...aku harus lakukan sesuatu supaya aku sekurang2nya dpt melakukan sesuatu yg ade pekdah pd mlm ni...mgkn mengupdate blog agak berpekdah juge...

Sebenarnye tahap kebosanan aku xde kaitan dengan henset...title henset tu hanya sekadar modal untuk aku menulis sesuatu di sini...kate nak wat bende berpekdah...harap2 entry kali ni mmg btol2 berpekdah la yea..hehhee...

Penggunaan henset pada masa kini mmg sgt meluas...kalau dulu, henset disifatkan sebagai satu objek yg melambangkan kemewahan dan ke'kerek'kan seseorang itu mengusung telepon kehulu kehilir...mane taknye, henset dulu bes
ar gedabak, bole buat sendal tayar lori...tp kemajuan teknologi yg pesat membangun memperlihatkan kita akan inovasi dan evolusi teknologi henset yg begitu ketara masa kini...


Sume henset murah, bole la dia lambak2 gitu...

Sekarang, kalau budak2 beli henset tu perkara biase la...mcm beli tepung je gamaknye...tp itu tidak penting....ape yg penting sekarang, tahukah anda tahap kualiti henset yg dibeli itu??? Bagaimana untuk men'detect' sejauh mana henset yg dibeli itu sungguh berkualiti????

Here's how...

Step 1 :
Taip *#06# pd kekunci handphone anda utk melihat Serial Number.

Step 2 :
Semak nombor apakah yg berada pada Serial Number yg bilangan ke tujuh dan lapan (XXXXXX??XXXXXX. ...)

Step 3 :
Berdasarkan perincian di bawah, semak dgn nombor yg ke tujuh dan ke lapan pd Serial Number handphone anda td...

- Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 00, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di negara pengeluar handphone tersebut & kualiti sangat baik.

- Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 01 atau 10, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Finland & kualiti agak baik.

- Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 08 atau 80, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Germany & kualiti biasa.

- Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 02 atau 20, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Emirates & kualiti sgt teruk.

- Jika nombor ke tujuh dan ke lapan adalah 13, ini bermaksud handphone anda telah dipasang di Azerbaijan & kualiti paling teruk.


So, di mana tahap henset kesayangan anda sekarang???

6 comments:

Aishii said...

kualiti 02!
waa teruk rupenye.patut la slalu kene baling..huhuhu

acik | uyul said...

01..agak baek~
bley tahan la sebab da bayak kali jatoh katil tetapi tetap bertahan. yey!

nuruddin | Ray said...

Aishi...
beli kat mane henset tu???keh keh...

Acik | uyul...
same la kite...memilih barangan berkualiti tanggungjwab bersame... :p

ainShahajar said...

huh!!.. tak sayang pun henset ku ini

01.. eceh.. bgos2 entry ni... nanti nak beli henset takde la senang2 je kene tipu..

Aishii said...

ray,hset tu amik kt rumah je.hehehe
owner beli tp xguna.jd pengguna menggunakan dgn kurg kasih syg.

nuruddin | Ray said...

Ain...
lepas ni kalau rajen shoping henset lg, bole la apply...hehehe...

Aishii...
oho..henset kitar semule ropenyer...no wonder le...agaknye no siri tu bole bertukar mengikut kasih syg yg diberikan kot...hahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...